• Pizza-online.fi

Ogame selainpeli

sampsi

Administrator
Ylläpidon jäsen
#1


OGame on Gameforge AG:n kehittämä selaimella pelattava avaruuteen sijoittuva peli. Tunnuksia on jo yli 2 miljoonaa ympäri maailmaa. OGamessa on universumeja, jotka ovat oikeastaan servereitä.
Pelaaminen

Planeetat
Pelin alussa pelaajalle annetaan satunnainen planeetta, jota pitää kehittää. Koko ratkaisee sen, kuinka monta rakennusta planeetalle voi rakentaa. Kaikkien aloitusplaneettojen koko on 163 kenttää, eli kotiplaneetalleen pelaaja voi rakentaa 163 rakennusta (jokainen rakennuksen kehitys lasketaan uutena fieldinä). Myöhemmin kenttiä voi lisätä terraformer-rakennuksen avulla. Lämpötila vaikuttaa siihen, paljonko saa lämpöenergiaa satelliiteilla ja deuteriumia. Lämpimässä tulee enemmän energiaa aurinkosateliiteilla, kun taas kylmässä löytyy enemmän deuteriumia. Planeetan sijainti aurinkokunnassa vaikuttaa lämpötilaan ja ulkonäköön. Sijainti merkitään pelin oman koordinaatiston avulla. Galakseja on yhdeksän, jokaisessa galaksissa on 499 aurinkokuntaa, ja jokaisessa aurinkokunnassa on 15 planeettaa. Tämän lisäksi aurinkokunnissa on alue nimeltä ulkoavaruus (outer space), jota ei voi asuttaa.

Resurssit
Pelin resurssit ovat halvimmasta kalleimpaan: Metalli, kristalli ja deuterium (Raskas vety). Metallia käytetään rakentamiseen, puolustuslaitteistoon, muutamiin teknologioihin ja avaruusaluksiin, kristalleja robottien ja tietokoneiden mikrosiruihin, sekä lähes kaikkiin teknologioihin ja deuteriumia tarvitaan fuusioreaktioon, teknologiaan, muutamiin aluksiin sekä niiden polttoaineeksi. Energiaa käytetään resurssientuotantolaitosten ylläpitoon. Viidettä resurssia, pimeää ainetta (Dark Matter) voi ostaa rahalla Gameforgelta tai sitä voi löytää ulkoavaruudesta (outer space). Sillä ostetaan erilaisia etuja, kuten käyttöliittymää parantava OGame Komentaja.

Rakennukset
OGamessa on erilaisia rakennuksia, muun muassa kaivoksia, tehtaita, varastoja ja monia muita. Resurssientuotantorakennukset tuottavat resursseja, mutta eivät kuitenkaan toimi ilman energiaa jota saadaan voimalaitoksista ja satelliiteista. Jos energiaa on liian vähän, tuotanto hidastuu. Jotkut rakennukset nopeuttavat rakennustoimia. Telakalla rakennetaan aluksia ja puolustuslaitoksia, laboratoriossa kehitetään teknologiaa. Rakennuksia voi päivittää paremmiksi, jolloin niiden etu moninkertaistuu. Osan rakennuksista voi rakentaa myös kuuhun.

Teknologia
Teknologioita tarvitaan uudentyyppisiin rakennuksiin, edistyneimpiin aluksiin sekä uusiin puolustusjärjestelmiin. Lisäksi teknologiat parantavat aluksien nopeuksia, panssarointia, aseistuksia jne. Aseistuksien, panssaroinnin ja suojauksen kehitykset vaikuttavat myös puolustuksen tehoon ja kestävyyteen. Jotkut teknologiat vaativat suuremman tutkimuslaboratorion kuin toiset. Joihinkin teknologioihin tarvitsee toisia teknologioita, ennen kuin niitä voi kehittää. Vain yhtä teknologiaa voi kehittää kerrallaan, mutta galaksienvälisen tutkimusverkon kehittämällä voi hyödyntää monien planeettojen laboratorioita yhtä aikaa.

Alukset
Avaruusaluksia, joita käytetään kaupankäyntiin, kuljetukseen ja hyökkäyksiin, rakennetaan telakalla. Paremmat alukset vaativat suuremman telakan ja enemmän teknologiaa. Jokainen rakennettu telakan taso vaikuttaa alusten ja puolustuksen rakentumisnopeuteen. Pelissä on aluksia joka tehtävään. Pienimpiä aluksia ovat kuljetusalukset ja hävittäjät, suurimpiin kuuluvat taistelulaivat ja Kuolemantähdet.

Lista aluksista:

 • Pieni Rahtialus: Polttoajolla varustettu pieni kuljetusalus. Impulssiajo taso 5:sen kehittyessä, se varustetaan impulssimoottorilla.Ensimmäinen alus mille tahansa valtakunnalle rakennettavaksi on pieni rahtialus, jonka kuljetuskapasiteetti on 5000 resurssiyksikköä. Tämä monikäyttöinen alus mahdollistaa resurssien nopean liikuttamisen siirtokuntiesi välillä, mutta se pystyy myös säestämään suurempia laivueita hyökättäessä viholliskohteisiin.
 • Suuri Rahtialus: Polttoajolla varustettu suuri kuljetusalus.
 • Kevyt Taistelija: Pieni hävittäjä, myöhemmässä pelissä toimii mainiona tykinruokana suojaten raskaampia aluksia.
 • Raskas Taistelija: Taisteluhävittäjä, joka taistelee tehokkaammin ja kestää enemmän kuin kevyt taistelija.
 • Risteilijä: Erikoistunut eliminoimaan tykinruokaa helposti raskaampien alusten tieltä. Tehoaa erittäin paljon kevyeen taistelijaan ja raketinheittimiin.
 • Taistelualus: Kestävä, nopea, tehokas sekä suuren rahtikapasiteetin omaava alus. Sen varaan useimmat laivastot varautuvat, sillä sen hinta/laatusuhde on loistava.
 • Retkikunta-Alus: Tällä aluksella voit asuttaa uusia planeettoja.
 • Kierrättäjä: Kierrättäjä kerää asteroidivyöhylleitä, sekä taistelun jäänteitä kiertoradalta.
 • Vakoiluluotain: Pelin ylivoimaisesti nopein alus. Se vakoilee vihollisten planeettoja ja kuita.
 • Pommittaja: Pommittaja on heikko toisia aluksia vastaan, sillä se on erikoistunut tuhoamaan maanpinnalla olevia puolustusasemia.
 • Aurinkosatelliitti: Aurinkosateliitit keräävät energiaa, mutta tuhoutuvat helposti taisteluissa.
 • Tuhoaja: Valtavankokoinen, hidas alus, jolla on ylivertainen panssarointi ja aseistus.
 • Kuolemantähti: Pelin tehokkain alus, joka voi tuhota jopa kuita. Tämä teknologian huipemtuma on niin kallis ja vaativa rakentaa; että vain suurimmat imperiumit voivat tehdä sen. Sillä on lähes tuhoutumaton panssari ja suojakenttä, lisättynä sen valtavaan tulivoimaan.
 • Taisteluristeilijä: Alus, joka on suunniteltu tuhoamaan muita avaruusaluksia. Se on kuitenkin kehno hyökäämään maanpäällisiä puolustuksia vastaan.
Ohjukset:

 • Planeettojenvälinen ohjus: Voidaan laukaista planeetalta toiselle saman galaksin sisällä. Sen maksimimatka riippuu impulssiajon tasosta. Se läpäisee kaikki suojakentät ja puolustussysteemeillä ei ole 70 % automaattista uusiutumista niiden hyökkäystä vastaan.
 • Ilmatorjuntaohjus: Yksi ilmatorjuntaohjus tuhoaa yhden planeettojenvälisen ohjuksen. Tämä on ainoa keino suojautua niitä vastaan.
Puolustus
Planeetalle voi rakentaa puolustusrakennuksia hyökkäyksiä vastaan. Tähän tarvitaan telakka. Kehittämällä telakkaa ja teknologioita voi rakentaa parempia puolustuksia. Puolustusjärjestelmien ja alusten monipuolisuuden vuoksi puolustus on oltava monesta rakennustyypistä koostettu. Pienimpiä puolustuksia kuten kevyitä lasereita käytetään suojaamaan isompia, kuten plasmatykkejä. Kaikilla tuhoutuneilla puolustussysteemeillä on taistelun jälkeen 70 % mahdollisuus korjautua.

Kuu
Kun valtavassa taistelussa kerääntyy paljon avaruusromua, ne voivat muodostaa kuun. Kuu on erittäin kätevä, jos sen onnistuu saamaan.

Lista kuurakennuksista:

 • Kuutukikohta: Koska kuussa ei ole ilmakehää, eikä kuun pinta ole ihmisille kelvollinen elinympäristö, on kuuhun rakennettava Kuutukikohta ennen kuin kuun kehittäminen voi alkaa. Kuutukikohta tuottaa happea, lämpöä ja painovoiman, luoden elinympäristön uudisasukkaille. Jokaisella rakennetulla tasolla biosfääri laajenee, antaen kolme uutta kenttää jokaista Tukikohdan tasoa kohden.
Kuutukikohtaa ei voi purkaa rakentamisensa jälkeen.

 • Sensoriryhmittymä: Sensoriryhmittymällä voit vakoilla muita pelaajia, sekä heidän laivastojensa liikkeitä.Hyödyntämällä korkearesoluutioisia sensoreita, sensoriryhmittymä skannaa valon spektriä, kaasujen koostumusta ja säteilyn emissiota kaukaisissa maailmoissa ja lähettää tietoa supertietokoneen laskettavaksi. Kun tieto on kerätty, supertietokone vertailee muutoksia spketreissä, kaasuissa ja säteilyssä tunnettuihin arvoihin, jotka aiheutuvat jonkin laivueen liikkeistä sensoriryhmittymän kantamalla. 5k käsiteltyä deuteriumiatarvitaan estämään supertietokoneen ylikuumentuminen.
Käyttääksesi ryhmittymää, klikkaa mitä tahansa planeettaa galaksin näkymässä sensorikantamasi sisällä.

 • Tähtiportti: Tähtiportti on järjestelmä, joka kykenee lähettämään suurimmatkin laivueet vastaanottavalle portille aikaa kuluttamatta. Hyödyntämällä madonreikäteknologiaa, deuteriumia ei vaadita. Portit vaativat käytön jälkeen tunnin latautumisajan. Resurssien kuljetus porttien läpi ei ole mahdollista.
Liittoumat
Pelaaja voi perustaa liittouman tai liittyä jo olemassa olevaan. Liittoutumissa pelaajat usein auttavat toisiaan tavalla tai toisella. Jotkut liittoumat saattavat olla sodassa tai liitossa keskenään. Useimmissa liittoumissa on tietty minimiraja, joka pelaajan täytyy ylittää, ennen kuin voi liittyä. Jotkin liittoumat eivät ota enempää uusia jäseniä, mutta on olemassa ns. "mass allianceja", jotka ottavat riveihinsä niin paljon pelaajia kuin vain mahdollista, usein ilman mitään pistevaatimuksia. Joihinkin liittoumiin hyväksytään vain kutsusta.

Pisteet
Pelaajat keräävät pisteitä, joiden perusteella heidät sijoitetaan ranking-listalle. Yksi piste vastaa tuhatta käytettyä resurssia. Alle 5000 pisteen pelaajien kimppuun ei pysty hyökkäämään kuka tahansa. Lisäksi on laivue-pisteitä joita saa aluksien, satelliittien ja vakoiluluotainten määrästä (1p) ja 1000 laivueeseen käytetystä resurssista

lähde https://fi.wikipedia.org/wiki/OGame

https://fi.ogame.gameforge.com?refId=104+100061