SteelSeries Arctis Pro Wireless arvostelu

Elikkäs ostin tuossa taannoin heräteostoksena kyseisen langattoman headsetin tarjouksesta puoleen hintaan, ovh 299€ ja maksoin itse tuotteesta 149€. Ensivaikutelma muutaman arvosteluvideon perusteella ihan ok.
Pakettiin sisältyy seuraavat asiat:

-Itse kuulokkeet
-Dac-asema eli lähetin

Paketin muovisen välipohjan alta löytyy lappusia sekä tarvikelaatikko, jossa on kaikki kytkemiseen tarvittava:

-USB audio-johto, joka kytketään aseman ja käytettävän laitteen välille
-Virtajohto, jolla aseman saa pysymään päällä myös, kun esimerkiksi tietokoneen sammuttaa. Edellyttää toki kytkemistä erilliseen jännitelähteeseen, kuten puhelimen latausmuuntajaan
-Mobile audio-johto, jonka avulla voi kuunnella musiikkia 3,5mm liitännän kautta, vaikka kuulokkeista olisi akku lopussa
-Mobile charging-johto, eli perus micro-usb.
-Toinen akku
-Optinen audio-johto
-Mikrofonin puhkusuoja

Tuotteen saatuani kytkin paketissa mukana tulleen DAC-aseman tietokoneeseen mini-usb-kaapelilla. Kuulokkeet osasivat yhdistää automaattisesti itsensä asemaan, joten ärsyttävältä paritusoperaatiolta vältyttiin tällä kertaa. Paritus on toki mahdollista tehdä myös manuaalisesti, jos sille tarve on.
Tietokoneelta ennestään minulta jo löytyikin SteelSeries Engine- ohjelmisto, josta löytyy kaikki samat säädöt, kuin itse dacista. Itse kytkin audioasetuksista microphone sidetonen pois päältä, sekä otin käyttöön 7.1 surroundin sekä säädin hieman taajuuskorjainta mieleisekseni. Asetukset-välilehdeltä taas pystyy muokkaamaan aseman asetuksia, esimerkiksi näytön kirkkautta, automaattista yhteyden katkaisua, bluetooth-asetuksia sekä näytönsäästäjää.

Tuotteen mukana tulee kaksi akkua kuulokkeille, toinen on kiinni kuulokkeissa ja toinen irrallaan tarvikelaatikossa. Aseman oikealla puolella on kolo, johon voi laittaa toisen akun lataamaan ja odottamaan käyttöä. Takapuolella taas on kaikki liitännät, joihin kuuluu:

-Line in, valinnainen 3,5mm sisääntulo
-Line out, ulostulo silloin, kun itse kuulokkeet ovat pois päältä (esim. Kaiuttimet)
-Valinnainen DC liitin, jonka kytkiessä asema pysyy päällä myös usb-liitännän
ollessa jännitteetön
-Itse usb-liitäntä, joka kytketään esimerkiksi tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen, josta halutaan ääntä saada ulos
-Optical in Playstationiin kytkettäessä
-Optical out, tälle en oikeastaan itse ole löytänyt varsinaista käyttöä

Kuulokkeissa itsessään on virtapainike, bluetooth-painike, mikrofonin mutepainike, äänenvoimakkuusrulla, mobile audio liitin, aux liitin, jolla voi ketjuttaa äänet langallisesti esimerkiksi kaverin kuulokkeisiin, micro-usb-liitin, jolla akkua voi ladata myös johdolla, sekä ulos vedettävä mikrofoni.
Kuulokkeet ovat päässä aluksi hieman painavat sekä puristavat hieman, mutta käytössä asettuvat mukavaan asentoon. Kuulokkeiden ollessa päällä sekä yhdistettynä dac-asemaan, kuuluu aivan pientä mutta kumminkin kuultavissa olevaa white noisea, eli suhinaa. Aiemmin mainitsemani microphone sidetonen pois kytkiessä ääni hieman rauhoittuu, mutta on edelleen kuultavissa. Volume limiterin päälle jättäminen myös hillitsee sitä hieman. Itse en edes koe tarvetta kuunnella mitään niin lujaa, että äänenvoimakkuuden rajoitin olisi ongelma.

Mikrofoni on selkeän kuuloinen, sekä mukana tulleella tuulensuojalla myös intensiiviset pelituhinat jäävät aikalailla pois.
Chatmixillä voi säätää lennosta, kuinka kovaa esimerkiksi discordissa puhuvat kaverit kuuluvat pelin rinnalla.
Langaton kantama on yllättävän hyvä. Yhteys yltää kotini (omakotitalo) toisesta päädystä yläkerrasta toiseen päätyyn alakertaan, joten väittäisin, että kantama on todella riittävä.
Äänenlaatu esimerkiksi musiikkia kuunnellessa on erittäin hyvä, sekä virtuaalinen 7.1 surround toimii Netflixiä katsellessa vallan mainiosti.
Bluetoothilla puhelimen yhdistäessä saa puhelimen ilmoituksista äänimerkin kuulokkeisiin, ja puhelun saapuessa kaikki muu ääni menee mutelle. Näin ei puhelut jää huomaamatta pelin aikana.

Jonkin ajan kuluttua kuulokkeet alkoivat pätkimään, rätisemään sekä yhteys katkesi välillä kokonaan, sekä uudelleen yhdistäminen oli vaikeaa. Luulen tämän johtuneen vain siitä, että kuulokkeet toimivat samalla 2,4GHz taajuudella, kuin kotonani oleva langaton verkkoyhteys, josta olisivat sitten ottaneet häiriötä. Hetken säätämisen jälkeen ovat kuitenkin toimineet kuten kuuluukin, ilman ylimääräisiä häiriöitä... Toistaiseksi.

Lopputulema on se, että tämä on ylivoimainen laite peruspelaamiseen ja chattailuun, sekä esimerkiksi live-streamaamiseen. Täyttä hintaa en kuitenkaan missään nimessä maksaisi, sillä ei oikeastaan ole tarvetta niin kalliille äänilaitteelle. Jos käyttö jatkuu ongelmitta, tämä todellakin korvaa edeltäjänsä, Steelseries Siberia V3, jotka olen omistanut jo noin viisi vuotta, ilman ongelmia. Se olikin suurin syy, miksi päädyin Steelserieksen tuotteen ostamaan uudelleen.

Arvosanaksi antaisin 4/5.

IMG_20200603_000138.jpg
IMG_20200603_000400_1.jpg
 
Viimeksi muokattu:

vastausta