Arvostelussa OnePlus 6 -Loistava kokonaisuus 520 eurolla

OP6.jpg


Tänään pienessä arvostelussa on kiinalaisen OnePlussan tuorein uutuus, eli OnePlus 6. OnePlus 6 edustaa älypuhelinmarkkinoiden korkeampaa keskiluokkaa 519 euron hinnallaan. OnePlus 6 julkaistiin tänä vuonna kuukauden verran aikaisemmin kuin normalisti. 16.5.2018 ja se tuli myyntiin 22.5.

2014 perustettu OnePlussa on tullut tunnetuksi siitä, että yhtiö tarjoaa huippuluokan älypuhelimia jopa puolet halvemmalla, kuin korkeimman yläpään lippulaiva älypuhelimet. Speksit ovat kohdillaan, kamera alkaa olemaan oikein hyää tasoa ja käyttöjärjestelmä on loistava. OnePlus 6 tuli ensimmäistä kertaa myyntiin myös Telialle. Aiemmin Elisa on myynyt OnePlussaa yksinoikeudella.

OnePlus 6 on ollut käytössäni vajaat 2 kuukautta. Ennen OnePlus 6:sta minulla oli OnePlus 3T. Arvostelu ei ole mikään ammattimaisin mitä voi olla mutta hauska näitä on silloin tällöin kirjoitella huvinvuoksi.:DPalautetta saa ja pitää antaa! Kiitos:)


OnePlus 6 speksit
Prosessori: Qualcomm SnapDragon 845 (4x1.7ghz ja 4x 2.8ghz)
Näytönohjain: Qualcommin Adreno 630 (710mhz)
RAM: 6/8gb (arvostelu laitteessa 6gb)
Tallennustila: 64gb, 128gb ja 256gb (128 ja 256gb malleissa 8gb ram)
Näyttö: 6.28” 1080x2280p Optic AMOLED
Kamerat: takana: 16 ja 20 Mpx kaksoiskamera, edessä 16 Mpx kamera.
Akku: 3300mah Li-Po
Materiaali: Gorilla Glass 5 lasia
Lataaminen: 5V 4A 20W (OnePlussan oma Fast charge)
Käyttäjärjestelmä: Android 8.1, jossa päällä OnePlussan oma Oxygenos 5.1.9

Mallit ja hinnat (tallennustila/RAM (gb):
64/6: Mirror Black, 519 euroa
128/8:
Mirror Black, Midnight black, sekä rajoitetut punainen ja Silk White, 569 euroa
256/8:
Midnight Black, 619 euroa


Muotoilu ja Rakenne
OnePlus 6 on valmistettu laadukkaasta gorningin gorilla glass 5 lasista. Lasi tuo puhelimelle enemmän premium tuntua ja näköä. Kääntöpuolena lasissa on sen hajoamisriski aikaisempaan alumiiniseen runkoon verrattuna. OnePlus kuitenkin väittää, että lasi kestää yhtä hyvin kolhuja, kuin alumiini. Asfaltille pudottaessa näin ei kuitenkaan varmasti ole. En onneksi ole vielä kertaakaan laitettani onnistunut pudottamaan.
Muotoilu on mukavan pyöreää ja OnePlus istuu omaan käteen ilman kuoria varsin hyvin. Puhelin on erittäin jämäkkää tekoa.
Kulmiin kurottelu yhden käden käytössä on kuitenkin miellyttävämpää kuorien kanssa paremman pidon ansiosta.
Materiaalina lasi on herkkä sormenjäljille, joten takakantta saa olla pyyhkimässä sormenjäljistä vähän väliä, jos väkisin haluaa pitää pinnan puhtaana.
Puhelimen mitat ovat: 155.7 x 75.4 x 7.8 mm ja painoa löytyy 177 grammaa.

Vaikka OnePlus 6:ssa ei ole virallista IP-luokitusta, niin OnePlus lupaa, että puhelin kestää kevyttä kastumista ja jopa pikaista uintireissua esimerkiksi tiskiveteen mutta vartavasten uimaan ei silti kannata kyseisen puhelimen kanssa mennä.


Näyttö
OnePlus 6:ssa on 6.28” optic amoled näyttö jossa ainakin itselleni erittäin hyvin riittävä 1080x2280fullHD+resoluutio. Pixeleitä on tuumaa kohden 402. Näytön kuvasuhde on notchin takia 19:9.Yksittäisiä pikseleitä en itse ainakaan pysty näytöstä erottamaan. Asetuksista löytyy näytölle muutamia erilaisia kalibrointeja kuten sRGB ja DCI-P3. Lisäksi käyttäjä voi itse mukauttaa haluamaansa suuntaan näytön värejä.
Näytön kalibrointi.jpg

Itseäni notchi ei pahemmin häiritse mutta jos sen kokee häiritseväksi niin amoled näytön ansiosta sen saa pois asetuksista jolloin notchin ympäristö peittyy mustalla. Osiossa kuitenkin näkyy edelleen mm kellonaika ja akkuprosentit.
Lovi alueen asetus.jpg

Kamera
OnePlussalle kamera on aina ollut heikkous eikä yhtiö ole pystynyt vielä luomaan kilpailijaa esimerkiksi huaweille tai samsungille. Oneplus 6:sen kohdalla ollaan kamerassa menty eteenpäin niin paljon, että kriittisimmätkin voivat jo hieman kehua puhelimen kameraa. Parannusta on tullut myös kuvaamiseen heikossa valossa.

OnePlussasta löytyy nykystandardin mukaan kaksoiskamera. Kamerat ovat 20 ja 16 megapixelisiä jamolemmissa kameroissa on f/1.7 aukko.
Videopuolelta löytyy jopa 4k60fps kuvausmahdollisuus. OnePlus on tuonut mukaan elektronisen kuvanvakaajan, joka ei valitettavasti ole käytössä 1080p/60fps ja 4k/60fps videokuvauksessa.

Lisäksi OnePlus on laittanut mukaan 720p/480fps ja 1080p/240fps hidastusvideokuvauksen. Hidastus videota pystyy kuvaamaan enimmillään minuutin putkeen. Kuvaamiseen jälkeen hidastettavaa kohtaa voi muokata OnePlussan mukanaan tuomalla kevyellä editorilla.

Kuvia OnePlussan kameraohjelmistosta
Kameran liittymä1.jpgKameran liittymä2.jpgKameran liittymä3.jpgKameran liittymä4.jpg
OnePlussan kameraohjelmisto on omasta mielestäni selkeä ja monipuolinen.

Alla linkki puhelimen kameralla otettuihin kuviin. Kauneus on aina katsojan silmässä mutta ainakin itselleni OnePlus 6:sen kamera on riittävällä tasolla jolla kyllä mielellään kuvaa. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä kuvista. Kuvat on otettu automaattiasetuksilla.

Hyvässä valossa otetut kuvat ovat oikein loistavia ja miellyttäviä. 2X zoomilla laatu alkaa jo kärsimään hieman mutta kyllä niitäkin puhelimen ruudulta katselee. Ilman minkäänlaista zoomia kuvat ovat selkeitä ja värikkäitä.


Kuvat on liian isoja laittaakseni ne tähän, joten pääset katsomaan kuvat tästä.


Suorituskyky ja akku
OnePlus 6 pitää sisällään erittäin suorituskykyisen high end mobiiliprosessorin Qualcommin SnapDragon 845.
Sd845 on valmistettu samsungin toisen sukupolven 10nm LPP valmistusprosessilla. Uudemman piirin etuna on korkeammat kellotaajuudet mutta pienempi virrankulutus. Sd845 hyrrää 8 ytimellä joista 4 toimii korkeammalla 2.8ghz kellotaajuudella ja vähä virtaisemmat 4 alemmalla 1.7ghz kellotaajuudella.

Malttamattomana ja nopeutta arvostavana henkilönä prosessori on peto. Sovellukset aukeavat silmänräpäyksessä. Nopeaan prosessoriin, kun yhdistetään 6gb tai jopa 8gb RAM-välimuistia on puhelin uskomattoman nopea, koska sovelluksia voidaan pitää taustalla pyörimässä samaan aikaan.
Raskaimmatkin mobiilipelit pyörivät ongelmitta OnePlus 6:lla, eikä puhelin töki tai kuumene oikeastaan missään tilanteessa. Benchmarkkeihin mentäessä OnePlus 6 suoriutuu mm antutu 7 ja geegbench 4 suorituskyky testeistä androideista lähes parhaiten.

Antutu 7: 290 000 pistettä
Geekbench 4 (single/multi): 2407/8903

3300mah akku on itselleni oikeinkin riittävä ja sillä elää päivän verran. Käytän liikaa snapchattia, joka on tunnetusti erittäin akkusyöppö sovellus...ilman snapchattia voisin päästä 1.5pv ja 7-8h screen on timeihin yhdellä latauksella. Nykyisellään pääsen omalla käytölläni päivästä riippuen 3.5-6h SOT:tiin
Pidän aktiivisesti päällä bluetoothia, sijainnin ”suurin tarkkuus” tilaa ja 4g verkkoa kodin wifin ulkopuolella. Päivittäiseen käyttöön kuuluu pääasiassa snapchattia, facebookkia, youtubea, whatsappia, nettiselailua sekä uutisia.

Akun hiipuessa OnePlussan nopealla fast chargella (entinen dash charge) saa nopeasti virran taas täyteen. Ilman samanaikaista käyttöä puhelin lataa itsensä tyhjästä täyteen noin 1h15min-1h25min kuluessa. Lataus toimii nopeasti noin 80-85 prosenttiin asti, jolloin latausnopeus tippuu huomattavasti. Tällä tavalla koitetaan säästää akun elinikää.


OxygenOS
OnePlus 6:ssa pyörii viimeisin android versio, eli android 8.1, eli android oreo. Googlen käytttöjärjestelmän päällä on OnePlussan oma oxygenOS käyttöliittymä. Oxygenos on hyvin kevyesti muokattu ja hyvin optimoitu käyttöliittymä eikä OnePlus ole lähtenyt muuttamaan ulkonäköä tai ominaisuuksia radikaalisti yleiseen kiinalaiseen tyyliin perustuen.

OnePlus on lisäillyt omia pikku kikkojaan käyttöjärjestelmään jotka helpottavat elämää. Esimerkiksi taskulampun saa päälle ja pois piirtämällä sammutettuun näyttöön V-kirjaimen.

Perinteiset navigointipainikkeet saa oxygenosissa korvattua swipe eleillä joita itse olen käyttänyt alusta asti.
Kuvia oxygenosista:
OxygenOS2.jpgOxygenOS1.jpgOxygenOS.jpgOxygenOS4.jpgOxygenOS3.jpgOxygenOS5.jpgOxygenOS6.jpgOxygenOS7.jpgOxygenOS8.jpg

Muuta
OnePlus 6:ssa on tuttuun tapaan erittäin nopea ja varmatoiminen sormenjäljenlukija. Lukija sijaitsee puhelimen takapuolella kameran alapuolella. Ehkä näytönalaista sormenjälkeä ei olla vielä todettu tarpeeksi varmatoimiseksi, jotta sellainen löytyisi jo OnePlus 6:sta mutta eiköhän sellainen ensi vuonna puhelimeen tule. OnePlus 6:ssa on myös erittäin nopea, mutta ei läheskään markkinoiden turvallisin kasvojentunnistus. Tunnistukseen käytetään puhelimen etukameraa, joten mitään skannereita tms ei ole puhelimeen lykätty samalla tavalla, kuin iphone x:ssä. Turvallisuuden kannalta sormenjäljen lukija on siis parempi vaihtoehto. Itse käytän ainoastaan sormenjäljenlukijaa tunnistautumiseen.

OnePlus 6:ssa on ainoastaan 1 kaiutin pohjassa. Siinäkin on vakiona hieman huono äänenlaatu johtuen todennäköisesti roisketiiviydestä.

Lasisesta rakenteesta huolimatta OnePlus ei ole lisännyt puhelimeen tukea langattomalle lataukselle. Tiedettävästi langatonlataus ei ole OnePlussan standardeille sopivan nopea tapa ladata puhelinta? Akun elinikää langattomuudella saataisiin lisättyä, sillä langattomana akku ei ota virtaa sisään läheskään samaa vauhtia, kuin OnePlussan fast chargella.



Pienet loppusanat
Rehellisesti sanottuna en voisi tällä hetkellä kuvitella käyttäväni muuta androidia, kuin OnePlussaa. OnePlus on loistava brändi, joka tekee asiat oikein. Oikeanlaisia tuotteita loistavalla hinta laatusuhteella. OnePlussaa voin suositella/suosittelen jokaiselle uutta puhelinta pohtivalle. Puhelimesta ei tarvitse maksaa 800-1300e saadakseen huippupuhelimen loistavilla ominaisuuksilla. Hinta on nousuut OnePlussissa joka vuosi mutta niin on kyllä ominaisuudet ja laatukin! 519e on edelleen suhteellisen pieni hinta huippuälypuhelimesta.



Plussat
-Hinta -laatusuhde
-Nopeus
-4k60fps kuvaus
-Pikalataus
-Sään kestävä
-3.5mm kuulokeliitin sitä kaipaaville
-Oxygenos


Miinukset
-kaiutin
-vakautus ei toimi kuvatessa 60fps videokuvaa
-ei langatonta latausta vaikka kaikki edellytykset sille olisikin

Plus/miinus
-Lasinen rakenne tuo puhelimelle tyyliä mutta ei ole se kestävin materiaali
 
Viimeksi muokattu:
Elmu01

Elmu01

Mobiiliarvostelija
Oneolus sitä oneplus sitä,liikaa saman sanan toistamista. Muuten kyllä hyvä artikkeli. Jatka samaan malliin.
 
Oneolus sitä oneplus sitä,liikaa saman sanan toistamista. Muuten kyllä hyvä artikkeli. Jatka samaan malliin.
Joo kirjotellessa huomasin, että "onkohan tässä liikaa oneplussan hokemista" Kuitenkin jokainen otsikon lukenut varmaan muistaa mistä puhutaan. Täytyy kiinnittää enemmän huomioo ens kerralla! Kiitos kommentista!:)

Ja täytyy kirjotusasuun kiinnittää huomiota ettei joudu joka kohtaan laittamaan "oneplus"
 
Enemnän kuvia huutaa tää kyllä. Hankala mennä tuonne driveen kattomaan
Joo...loppu tila ennenkö sampsi teki jotai nii siin välis poistin kuvat artikkelista ja latasin driveen....vois kai siirtää takas tähän osioon nyt, kun on enemmän tilaa kirjotella
 
Tämä on kyllä hyvä puhelin tähän hinta luokkaan.Onko sinulla vielä tämä käytössä?